Succé för HTLI nya Secondbutik i Dala-Järna!

on

Tisdagen den 19 januari öppnade HTLI en ny Second-handbutik, i Dala-Järna. Det blev en uppskattad öppning av en efterlängtad butik i det lilla samhället.
Det har gått bra! svarar butiksansvarige Matilda Olsson på frågan om hur det har gått med butikens öppnande.
Det var en fantastisk öppningsdag, och med tanke på pandemiläget har kundunderlaget även fortsatt varit gott och vi har kunder inne nästan jämt, fortsätter hon.

Mottagandet har varit väldigt positivt och det har varit många glada kunder med uppmuntrande kommentarer med omdömen som: ”Otroligt fint”, ”Väldigt fräscht”, ”Rymlig butik som är genomtänkt”, ”Detta har varit så saknat sedan Erikshjälpen stängde, det är så bra!”
– Kan man säga att det är en succé, undrar jag, med tanke på lovorden?
– Ja, det kan man absolut, svarar Matilda utan att tveka.

Matilda hoppas att kunna lansera butiken ännu mer, så att alla på orten hittar till den innehållsrika butiken, särskilt nu när allt fler blir vaccinerade.

De är idag ett drygt tiotal volontärer som är aktiva. Ett trettiotal ytterligare har visat intresse att komma igång, så snart coronasituationen förbättras, vilket ju låter mycket lovande.
Vanligen är vi mellan 2-5 volontärer i butiken under öppettiderna, vilket även är de tider som inlämningar sker.
– Vi försöker att packa upp och lägga ut saker så snart vi får in gåvor,
berättar Matilda, som är glad och tacksam för att butiken mottagits så väl av kunderna och även för att man fått så många volontärer engagerade.

Text: Berith Nilsson
Publicerad i HTLI NyhetsForum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *