Hjälp till dem som inget har – Tufft liv för hemlösa i Kirgizistan

on

Sedan vår-sommaren 2020 arbetar HTLI i det för oss avlägsna Kirgizistan, genom fadderarbete och genom att stödja ett antal personer som hjälper fattiga och utsatta av olika klienterier. Några av de personer vi stödjer är Articul och Adilet, som genom flera år stött utsatta i fängelsemiljöer. Deras hjärta för utsatta är dock stort och har sedan i höstas även utvidgats till att de ett par gånger i veckan besöker ett statligt hem för bostadslösa.

Hemmet är enkelt och i princip får de främst tak över huvudet. Sommartid bor här mellan 40-60 personer, vintertid uppåt hundra. Många har problem både fysiskt och psykiskt. Articul och Adillet gör vad de kan för att med enkla medel, förbättra deras livssituation både genom själsligt stöd och små praktiska insatser.

Något som många har problem med är magen och förstoppning. De brukar därför ta med sig filmjölk, som hjälper magen på traven. Även hygienartiklar är mycket uppskattade. Resurserna är dock begränsade, varför HTLI som organisation vill gå in och stödja deras arbete. Nedan kan du läsa om hur du kan hjälpa oss att möjliggöra det detta.

Var med och hjälp HTLI att hjälpa!

Behoven är stora, viljan att hjälpa likaså, men resurserna för Atila och Adilets arbete är ytterst begränsade. Vill du hjälpa oss att stödja några av de mest utsatta i det fattiga landet Kirgizistan? En liten insats kan betyda mycket för en medmänniska.
Genom en engångsgåva eller genom att bli månatlig sponsor kan du göra underverk för dessa utsatta män och kvinnor.

Ge en gåva – märk ”Hemlösa kirgizer”
Swish 123 9001157
Bankgiro 900-1157
Plusgiro 900115-7
Bankkonto 81299 43 131-144-8

Vill du bli månadssponsor?
Skicka ett mail med kontaktinfo till info@htli.org, vilken månadssumma du vill ge. En ännu enklare väg är att du swishar den månadssumma du vill ge till 123 900 11 57 och märker gåvan ”Sponsor Kirgizhem”, så fixar vi resten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *