Skänk kläder och saker!

Foto av Ketut Subiyanto pu00e5 Pexels.com

Om du har saker eller kläder du använt färdigt är du därför välkommen med dem till oss! Vi lovar att göra det bästa vi kan av det du lämnar in. Allt du skänker, som är i användbart skick – dvs helt och rent – går till nya ägare, antingen genom försäljning i våra Secondhandbutiker i Hudiksvall och Dala-Järna, eller genom HTLI:s egna hjälpsändningar.

Till hjälpsändningar

HTLI har ända sedan organisationens start skickat hjälpsändningar till hjälpbehövande, vilket genom åren blivit drygt 2600 ton hjälpsändningar till länder såsom Rumänien, Lettland, Ryssland, Afghanistan mm.

Till försäljning

Sedan 2015 tar vi även emot kläder och prylar till vår secondhandbutik i Hudiksvall, varifrån vinsten går till hjälpverksamhet. 2021 öppnar vi ytterligare en secondhandbutik i Dala-Järna.

Av de saker som lämnats in och som säljs i vår Secondhandbutik går all vinst, vilket är runt 65 % av intäkterna (ht 2017), går till Hjälp Till Livs hjälpverksamhet i olika former! Det är med andra ord en fantastiskt deal att lämna in dina saker till HTLI: Du hjälper behövande med de saker du inte har användning av! Dessutom agerar du miljövänligt.

Vad tar vi emot?

Vi tar tacksamt emot allt mellan himmel och jord – bara det är i gott skick, och helst rent (det senare är särskilt angeläget vad gäller kläder). Det kan vara kläder, skor, möbler, husgeråd, porslin, el-prylar, sportartiklar, böcker, sjukvårdsartiklar, hjälpmedel eller något helt annat. – Det du använt färdigt, kan bli som nytt för någon annan! Vi tar emot det mesta som är helt och rent, helt enkelt! 

Hur går det till?

På vänster gavel om HTLI:s Secondhandbutik, på Granebovägen 3 i Hudiksvall, finns en port där vi tar emot det du vill skänka. Ring på dörrklockan, så möter vi dig vid dörren. Vi tar emot saker under butikens under butikens öppettider.  

Om du har svårt att lämna in sakerna själv och behöver hjälp med hämtning, kan vi i viss mån hämta upp sakerna hos dig. Ring oss på 076 850 35 82 för mer info om och bokning av detta.

Vill du försäkra dig om att det du skänker INTE säljs i butiken, så tala bara med personalen, så ordnar vi det. Det är i så fall tacksamt om du i så fall har möjlighet att bidra med en slant till transporten.

Var fjärde vecka finns vi på Hudiksvalls återvinningsstation (vi är flera butiker som turas om att vara där). Har du möjlighet föredrar vi dock att du lämnar in dina saker direkt till vårat lager/butik på Granebovägen.  

För info om inlämning i Dala-Järna.